23.5.07

Pārsteigumu laiks

Zatlers un Vaškevičs. Viens gandrīz iecelts, otrs gandrīz uzspridzināts.

Ieceltais. Tomēr liekas, ka Zatlers, lai gan noteikti ir labs cilvēks, tomēr nav tas īstais cilvēks. Pirmkārt, no partiju puses, laikā, kad valsts veselības politika klibo, atņemt sabiedrībai vienu, cik var noprast, izcilu ķirurgu nav diez ko prātīgi no pacientu viedokļa. Zatleram nekad nav bijis nekāds sakars ar politiku, ja neskaita to, ka reiz kāds premjers viņu iecēla atpakaļ amatā no kura tas tika atcelts pārkāpumu dēļ viņa vadītajā slimnīcā.
Visticamāk Zatleru ievēlēs. So, what? Pareizi kāds no komentētāju guru atzīmēja, ka jāskatās vairāk uz tiem, ko viņš sev amatā iekāpjot paņems līdzi uz prezidenta administrāciju.

Spridzinātais. Sen nekas tāds nebija bijis... Tad nu jāpagaida, vai tas bija vienkāršs mēģinājums novākt vienas VID apakšnodaļas priekšnieku, vai arī kriminālo autoritāšu savstarpējie rēķini. Vislabākā ziņa protams: ir izvirzītas divas teorijas par slepkavību - pirmā, uzbrukums saistīts ar Vaškeviča darbu. Otra: uzbrukums saistīts ar Vaškeviča privāto dzīvi. Un tā vienmēr. Trīs dienas policijai vajag, lai izvirzītu divas bezjēdzīgas versijas, kuras rūpīgi tikšot pārbaudītas.

Nav komentāru: