3.5.07

Referendumam būt!

...saka tauta un arī premjers Kalvītis pēkšņi ir atjēdzies, ka referendumi ir izcils demokrātijas atribūts, kuru tagad vajag pielietot biežāk nekā tas ir darīt līdz šim. Un kā piemēru ir izvēlējies slaidi ielaist acī zināmai daļai LR iedzīvotāju, paziņojot, ka arī par robežlīgumu vajadzēja uzrīkot tautas nobalsošanu.

Par Abrenes referendumiem runājot - vēl jau nav par vēlu un, ja jau premjers grib, tad Jaunajam Laikam tagad, loģiski, vajadzētu spert soli pretī valdībai, rīkoties kā jau konstruktīvai opozīcijai pienākas, vobšem vajadzētu referendumu rīkot un vākt parakstus.

Bet Kalvītis atkal jau pavisam nesmuki glābj savu reputāciju. Atjēdzās kā pats bļāva par aktuālā referenduma bezjēdzību un tādejādi varēja tikt saprasts nepareizi (bet nepareizi LR iedzīvotāji saprot visu un vienmēr), ka referendumi vispar ir bezjēdzīgi.

Un konsekvences arī premjers labi redz. Skat, teica, ka nevajag referendumu, bet tauta iet naski un parakstās - un rodas zināms know how - tātad vajag teikt, ka vajag iet un neviens nekur neies. Polittehnoloģija teju vai sanāk.

Nav komentāru: