6.5.07

ANO genocīds

Ja pasaulē ir kāda organizācija, kuru steidzami vajadzētu likvidēt bezjēdzības dēļ, tad tā noteikti ir Apvienoto Nāciju organizācija.

Vispirms bija 90-to gadu sākums ar Dienvidslāviju, tad sekoja neviena netraucēts slaktiņš Ruandā (50 minūtes gara filma) 1994. gadā, pa vidu nebeidzams karš gāja vaļā Somālijā (25 minūtes gara), tagad Sudānā, Darfūras reģionā notiek faktisks genocīds, kas balstās uz reliģiskiem principiem, bet ANO tas visiem ir pie pakaļas. Vēl pa vidu tam ir Ziemeļkoreja ar savu burtiski nāvīgo režīmu, kā tas tīri labi ir redzams šeit (filma 45 minūtes gara), ar kuru gan cenšas tikt galā jo viņiem redz ir atombumba.

Āfrikā nevienam atombumbas nav, un tas ir pietiekams iemesls, lai ANO par pietiekamu "līdzekli" kā risināt turienes problēmas uzskata nebeidzamu draudēšanu ar ekonomiskajām sankcijām, no kurām tāpat nav nekādas jēgas, jo nav ekonomikas, kuru ierobežot , vai arī pasaules lielvalstis atrod fantastisku iespēju nosūtīt uz problemātisko reģionu neapbruņotus karavīrus ar novērošanas tiesībām. Ruandas slaktiņš notika šādu karavīru acu priekšā.

Nobeigums? Nekāds. Nav jau ko teikt, jo nekas nemainīsies. Vienīgais, ko gribās ir aizsūtīt uz Somāliju tos morālos kropļus, kuri piekāva bēgļus, kuri no turienes atbēga uz Latviju, lai apskatās. Ir brīži, kad es vienkārši ienīstu cilvēkus, kuri dzīvo man apkārt un ir gatavi vienkārši nomušīt tos, kuri ir savādāki nekā viņi paši.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Hmm, Āfrikā dzīvo "melnie" (atvainojos, bet šai brīdī šis vārds ir piemērotākais), valstīs, kas varētu iejaukties - "baltie". Kāpēc baltajiem būtu jāiejaucās? Melno tāpat ir pārāk daudz... Pieļauju, ka tā domā daļa no ANO, tāpēc arī nekas netiek darīts. Lai gan paskatoties, kā Āfrikā cilvēki nav spējīgi mierīgi dzīvot, liekas, ka tāpat tur neko nevar izdarīt.

knābis teica...

nu nezinu gan. ja ano būtu nosūtījusi uz šiem reģioniem miera nodrošinātājus (peace making nevis monitoring), tad no daudzām nelaimēm varētu izvairīties.